AEROSCAN

Aeroscan este cea mai buna metoda din lume de evaluare a metabolismului energetic al unei persoane, prin analiza compozitiei aerului expirat (spiroergometria).

Testul Aeroscan arata in timp real ce substrat energetic este folosit in repaus cat si in timpul efortului (glucide sau lipide). Prin aceasta Aeroscan determina exact intensitatea de efort la care se ard optim grasimile, lucru important atat pentru persoanele care doresc sa slabeasca cat si pentru elaborarea planurilor de antrenament al sportivilor.

Testul se poate face pe orice aparat cardio dintr-o sala de fitness (bicicleta, banda de alergare, elipsa) obtinand intensitatea optima de antrenament (km/h, Watt) in functie de efortul specific de competitie.

Aeroscan masoara cantitatea maxima de oxigen pe care o poate asimila si prelucra organismul (Vo2max), parametru deosebit de important pentru planificarea antrenamentului sportivilor de performanta.

Un rol foarte important il are testul Aeroscan si pentru diabetici, aratand consumul real de glucide la efort, fiind astfel un ajutor de neinlocuit pentru doctorii nutritionisti in stabilirea ratiei glucidice zilnice la pacienti.