Blog

 

 

 

 

 

 

Sport Therapie

Centrul Sport Therapie va ofera servicii complete de recuperare medicala ortopedica precum si programe speciale pentru sportivi amatori sau profesionisti (testari, programe de prevenire a accidentarilor, antrenament functional).
Conceptul propriu care sta la baza desfasurarii activitatii de recuperare se bazeaza pe gasirea si tratarea cauzei care a provocat afectiunea, asigurand eficienta de lunga durata a procesului de recuperare.
Recuperare medicala
Pacientii cu afectiuni ale membrelor inferioare (genunchi, sold) vor putea incepe recuperarea foarte devreme dupa traumatism, bicicletele medicale fiind dotate cu pedale reglabile adaptate mobilitatii reduse in articulatie.
Aparatele Dr. Wolff folosite pentru tratarea afectiunilor coloanei vertebrale si ale durerilor de spate reprezinta cel mai inovator concept de terapie a coloanei. Terapia permite stabilizarea fiecarui segment al coloanei conform rezultatelor ultimelor studii de cercetare din domeniu, pacientii putand urmari miscarea proprie pe ecranul aparatelor.
Sportivi
Sportivii beneficiaza de teste speciale pentru prevenirea accidentarilor – Functional Movement Screen – FMS, primind un raport cu deficitele constatate precum si un program de exercitii corective.
Testul Aeroscan este cea mai buna metoda pe plan mondial de a afla date despre metabolismul energetic individual, aflandu-se intensitatea optima de antrenament in functie de scopul avut (competitie, slabire, fitness).
Sportivii care revin dupa o accidentare beneficiaza de testele Return-to-Activity, un algoritm de teste folosit la cluburi profesioniste ca Bayern München, nationala de fotbal a Germaniei etc, care arata stadiul recuperarii si permit adaptarea planului de antrenament la starea actuala.
Pentru antrenamentul functional dispunem de cele mai moderne materiale – Battle Ropes, Soft Plyo Box, Climbing Rope s.a., antrenamentul putand fi executat in circuit cu un Intervall Timer. Inainte de inceperea unui program de antrenament vor fi efectuate teste pentru a corecta eventuale deficite si a elimina riscul unei accidentari. Exercitiile functionale se aplica si pentru prevenirea sau recuperarea unor afectiuni ortopedice si sportive.
Aparatul Vacumed este folosit pentru regenerarea musculara mai rapida a sportivilor precum si in recuperarea postoperatorie (resorbtia rapida a edemelor) tratament anticelulitic, afectiuni venoase (varice, picior diabetic).
Eficienta aparatului Vacumed este crescuta prin folosirea aparatului de drenaj limfatic Hydroven12 care regleaza optimal circulatia limfatica.
Slabit
Cei care doresc sa slabeasca pot afla prin testul Aeroscan intensitatea individuala de efort pentru arderea maxima a grasimilor.
Antrenamentul cardio se efectueaza cu controlul frecventei cardiace, in afara de Aeroscan, ergometrele fiind dotate si cu alte teste de efort – Power Work Capacity –PWC, precum si cu programe de antrenament.
Pentru tonifierea musculara se elaboreaza un plan individual de exercitii, asigurand eficienta de lunga durata a procesului de slabire. Aparatul Vacumed si drenajul de limfa cu Hydroven 12 sunt folosite pentru tratamentul efficient al celulitei si tonifierea tesuturilor.

Programari la tel. 0735233332.
Adresa: Str. Gramont 38, in incinta Gramont Center, zona Piata Unirii.