Blog

BySport Therapie

Recuperarea afectiunilor umarului

Umarul este o articulatie complexa, mobila in toate unghiurile de miscare si dotata cu multi receptori. De aceea la diferite afectiuni ale umarului apar senzatii accentuate neplacute de durere, in unele cazuri activitati zilnice uzuale ca imbracatul fiind limitate de durere.

Leziuni degenerative ca sindromul de impingement, frozen shoulder sau traumatice ca luxatii ale capului humeral, rupturi la nivelul coafei rotatorilor sau fracturi, pot fi recuperate rapid si complet daca se incepe cat mai devreme o terapie activa care sa readuca functionalitatea articulatiei, permitand pacientului sa isi reia activitatile obisnuite fara durere.

Recastigarea mobilitatii si functionalitatii umarului se face in centrul nostru pe aparate moderne, care permit inceperea cat mai devreme a recuperarii prin adaptarea setarilor aparatului la limitarile articulatiei.

Terapia pe aparate moderne este completata de teste care identifica sursa afectiunii sau durerii ceea ce asigura succesul de lunga durata al terapiei. 

BySport Therapie

Cum tratam durerile de spate?

Durerile de spate sunt prezente la 80-85% dintre oameni, iar in 10-15% din cazuri devin cronice. Dupa cauza, acestea pot fi nespecifice sau specifice. Cele nespecifice nu au o cauza clara, iar diagnosticul imagistic nu evidentiaza modificari ale structurilor coloanei vertebrale.

Read More

BySport Therapie

Durerile lombare la sportivi

Durerile lombare, o cauza des intalnita a diminuarii randamentului unui sportiv.

Descoperirea cauzei durerilor lombare este primul pas spre o eliminare totala si de durata a acestei afectiuni suparatoare. Exista grupe de muschi care preiau socurile provocate de greutatea corpului la fiecare pas sau saritura. Cu atat mai mult, aceste grupe de muschi trebuie sa fie antrenate sa reactioneze foarte rapid cand aterizarea dupa o saritura, pentru ca atunci se produce pe o suprafata instabila asa cum este gheata in cazul patinatorilor.

Read More

BySport Therapie

Recuperarea si reintegrarea in activitatea sportiva dupa accidentari ale genunchiului

Accidentarile genunchiului fac parte dintre cele mai frecvent intalnite traume la sportivi. Leziunile de menisc, afectiunile ligamentelor incrucisate, leziunile de cartilaj obliga deseori sportivii la pauze lungi, nedorite, urmate de scaderea nivelului performantelor in cariera.
Read More

BySport Therapie

Aspectul economico-social al afectiunilor coloanei vertebrale

Cresterea timpului petrecut la birou in fata calculatorului a dus in ultimii ani la o crestere cu 30% a oamenilor cu dureri de spate.

Un chestionar al Institutului Robert Koch din anul 1998 a aratat ca durerile de spate constituie cea mai des intalnita durere, inaintea celor de cap, ceafa si umar, la barbati si femei din toate grupele de varsta.

Read More

BySport Therapie

Anti-dieta: A ne infometa nu inseamna a slabi!

Cati dintre cei ce citesc aceste randuri au incercat pana acum sa slabeasca folosind o anumita dieta? 

Intalnim zi de zi diete minune care promit ca slabim „5 kilograme in 14 zile“ sau „mancand numai X, Y veti slabi (definitiv)”. Trebuie stiut ca cele mai multe diete nu numai ca afecteaza sanatatea ci, mai mult, sunt urmate de o crestere in greutate.

Read More

BySport Therapie

Paul Sittner, specialistul care s-a intors in tara pentru a-i ajuta pe români sa faca recuperare sportiva la standarde europene

Paul Sittner, specialistul care s-a intors in tara pentru a-i ajuta pe români, a plecat sa studieze stiinta sportului in Germania si a continuat cu o cariera de succes in Leverkusen si Köln.

Paul Sittner s-a intors, dupa 14 ani, in tara natala, ca sa puna la dispozitia noastra experienta acumulata si standardele cele mai inalte din domeniul in care s-a specializat, cel al afectiunilor ortopedice si traumatologiei sportive. Astfel, el a infiintat centrul Sport Therapie, în Bucuresti.
Read More

BySport Therapie

Este necesar consumul de lichide cand faci efort?

Cu totii stim cat de important este sa bem apa si cunoastem beneficiile acestui lichid vital. Intrebarea este, e  necesar aportul de lichide suplimentar in timpul efortului? 

Read More

BySport Therapie

La ce pericole ne expune statul pe scaun?

Statul pe scaun, ore intregi, in fata calculatorului sau la volan, a devenit o adevarata amenintare pentru sanatatea organismului nostru, chiar daca la prima vedere lucrurile nu par atat de grave.

Este binecunoscut faptul ca statul indelungat pe scaun este un motiv principal al durerilor de spate. Un studiu recent al cercetatorilor suedezi de la Karolinska-Institut din Stockholm arata insa ca exista o legatura directa intre statul indelungat pe scaun si aparitia diferitelor tulburari metabolice (sindrom metabolic, obezitate), a bolilor cardio-vasculare si a diabetului de tip 2. La aceleasi rezultate a ajuns si cercetatorul australian David W. Dunstan, conducatorul Institutului Baker IDI Heart si Diabetes.

Read More

BySport Therapie

Pachet sportivi “Be your Best”

Reducere speciala de 11% la pachetul “Be your best”  

Testari FMS, Aeroscan, plan individual de antrenament, kinesiotaping si 10 sedinte de corectare deficite musculo-articulare, recuperare si prevenire traumatisme si vacumed la numai
2.380 lei  2.118 lei

Serviciile complexe din pachetul pentru sportivi “Be your best” permit identificarea deficitelor musculo-articulare si riscurilor de accidentare in sport, setarea intensitatii individuale de antrenament cardio in functie de obiectivul propus (concurs, regenerare), recuperarea rapida dupa efort, restabilirea echilibrului musculo-articular si prevenirea traumatismelor.

Read More