Arhivă categorie Blog

deSport Therapie

Talonetele – o solutie?

 

Ma ajuta intr-adevar talonetele?

Destul de des intalnim pacienti carora le-au fost recomandate talonete.

Pe baza unei analize, numita podometrie, se constata punctele de presiune plantara (in talpa), atat in stand cat si in mers. Astfel se pot constata diferente intre parti cat si eventuale disfunctionalitati in cadrul unui picior. Ca urmare, se prescriu talonete care sa corecteze deficitele constatate.

Ce trebuie sa stim?

Citește mai mult

deSport Therapie

PARTENER PENTRU SANATATE PRIN NUTRITIE

Noul nostru partener pentru o viata sanatoasa este Mihai Kovacs. Este certificat în Nutriție Sportivă, Biomecanica Antrenamentelor de Forță, Monitorizarea Antrenamentului prin sisteme GPS prin Sport Science Institute din Africa de Sud. Are 16 ani de experienta dintre care 10 in Africa de Sud la primele echipe de rugby de juniori cu care a câștigat 3 titluri naționale, iar în România a colaborat cu Atletico Madrid Academy, Fcsb Academy și a câștigat cupa României la rugby cu CSM București.

Citește mai mult

deSport Therapie

Alimentatia in timpul COVID-19

In lupta cu coronavirusul cel mai important este un sistem imunitar puternic. Alimentatia este calea cea mai simpla pentru a-l obtine si a pune bariera virusilor si infectiilor.

Citește mai mult

deSport Therapie

Tipps pentru exercitiile de acasa

Exista o multitudine de exercitii pe canalele online, pentru toate grupele musculare. Intalnim exercitii “care te scapa de”, exercitii care “te ajuta la” etc. Dificultatea consta in a alege din acest imens pool de exercitii pe cele care ne fac bine. Vestea buna este ca aceeasi dificultate o are si un personal trainer, atunci cand alege exercitiul potrivit pentru clientul sau, nu numai omul de rand. Citește mai mult

deSport Therapie

Leziunile de cartilaj ale articulatiei genunchiului (2)

Cum sunt diagnosticate leziunile de cartilaj?

O prima metoda de diagnostic o reprezinta o radiografie in pozitie stand, in care nu se vede direct cartilajul dar in care, la leziuni mai mari de cartilaj, spatiul intraarticular apare micsorat, sub incarcarea greutatii corporale.

Analiza RMN este metoda in care, spre deosebire de radiografie, cartilajul se poate vedea direct si aprecia exact gravitatea leziunii.
Citește mai mult

deSport Therapie

Leziunile de cartilaj ale articulatiei genunchiului (1)

In articulatia genunchiului cartilajul acopera partea superioara a tibiei, partea inferioara a femurului si partea posterioara a rotulei.

In stare intacta cartilajul are o grosime de 2-8 cm. Trebuie stiut ca, pe masura inaintarii in varsta, cartilajul se subtiaza. De asemenea, alti factori pot duce la lezarea prematura a cartilajului, cum ar fi o axa asimetrica in articulatie ca la picior in X (genu valgum) sau O (genu varum), precum si o instabilitate cronica in articulatie.

Citește mai mult