FMS

Functional Movement Screen – FMS este cea mai inovativa metoda la nivel mondial pentru evaluarea riscului de accidentare al sportivilor. Testele sunt folosite de cluburi de inalta performanta (Bayern München, Chelsea Londra) precum si de nationalele de fotbal ale Germaniei, Braziliei, echipe din NBA, NHL, pentru evaluarea riscului de accidentare al sportivilor proprii.

Prin testarea a 7 modele de miscare fundamentale se identifica deficite de mobilitate si stabilitate precum si asimetrii ale aparatului locomotor, iar scopul final al testelor este prescrierea unor exercitii corective care inlatura deficitele constatate si riscul de accidentare.

Studii recente au aratat ca asimetriile si disfunctionalitatile aparatului locomotor pot creste cu pana la 3,5% riscul de accidentare!  In plus, deficientele in miscare creeaza in timp mecanisme de compensare la nivelul aparatului locomotor, suprasolicitand articulatii sau muschi din zone invecinate celei cu probleme, care pot cauza diferite afectiuni asociate.

Avand ca intentie prevenirea accidentarilor, dar si cresterea performantei sportive prin inlaturarea factorilor limitatori ai miscarii, testele FMS sunt recomandate pentru:

* copiii care incep o activitate sportiva;

* sportivii amatori (care fac jogging de agrement sau care participa la maratoane, triatloane etc);

* sportivii de performanta;

* persoane aflate in faza de recuperare medicala, in urma unor accidentari.

Este foarte important sa identificam aceste probleme cat mai curand pentru a le inlatura cu ajutorul exercitiilor corective potrivite. Afla mai multe de la specialistii nostri si fa-ne o vizita la centrul Sport Therapie din Bucuresti.

Vrei sa-ti cresti rezistenta la efort? Vrei sa-ti imbunatatesti performanta sportiva?

Practica sportul sanatos! Consulta ofertele noastre aici.