Alimentatia in timpul COVID-19

deSport Therapie

Alimentatia in timpul COVID-19

In lupta cu coronavirusul cel mai important este un sistem imunitar puternic. Alimentatia este calea cea mai simpla pentru a-l obtine si a pune bariera virusilor si infectiilor.

Citește mai mult

deSport Therapie

Tipps pentru exercitiile de acasa

Exista o multitudine de exercitii pe canalele online, pentru toate grupele musculare. Intalnim exercitii “care te scapa de”, exercitii care “te ajuta la” etc. Dificultatea consta in a alege din acest imens pool de exercitii pe cele care ne fac bine. Vestea buna este ca aceeasi dificultate o are si un personal trainer, atunci cand alege exercitiul potrivit pentru clientul sau, nu numai omul de rand. Citește mai mult

deSport Therapie

Oferta doamne si domnisoare

Pentru ca luna martie este considerata luna doamnelor, Centrul Sport Therapie ofera 30% Citește mai mult

deSport Therapie

Leziunile de cartilaj ale articulatiei genunchiului (2)

Cum sunt diagnosticate leziunile de cartilaj?

O prima metoda de diagnostic o reprezinta o radiografie in pozitie stand, in care nu se vede direct cartilajul dar in care, la leziuni mai mari de cartilaj, spatiul intraarticular apare micsorat, sub incarcarea greutatii corporale.

Analiza RMN este metoda in care, spre deosebire de radiografie, cartilajul se poate vedea direct si aprecia exact gravitatea leziunii.
Citește mai mult

deSport Therapie

Leziunile de cartilaj ale articulatiei genunchiului (1)

In articulatia genunchiului cartilajul acopera partea superioara a tibiei, partea inferioara a femurului si partea posterioara a rotulei.

In stare intacta cartilajul are o grosime de 2-8 cm. Trebuie stiut ca, pe masura inaintarii in varsta, cartilajul se subtiaza. De asemenea, alti factori pot duce la lezarea prematura a cartilajului, cum ar fi o axa asimetrica in articulatie ca la picior in X (genu valgum) sau O (genu varum), precum si o instabilitate cronica in articulatie.

Citește mai mult

deSport Therapie

Ce inseamna terapia moderna a coloanei?

Unde ne indreptam atunci cand avem nevoie de tratament pentru diferite afectiuni ale coloanei?

Trebuie stiut ca tratamentul durerilor de spate se face conform unor linii directoare la nivel national si international, precum si pe baza datelor rezultate prin compararea mai multor studii de specialitate (rewiew-uri).

Citește mai mult

deSport Therapie

Recuperarea dupa proteza de sold

In functie de tehnica de operatie folosita cat si de tipul protezei (partiala, totala, cimentata sau necimentata) schema de recuperare dupa o operatie de sold va fi diferita.

O importanta deosebita in prima faza a recuperarii se va acorda refacerii sistemului senzomotoric, adica a ‘drumului’ de la receptorii aflati in muschi si articulatii, care au fost lezati in timpul operatiei, spre organul central de comanda, cortexul, de unde pleaca informatiile spre musculatura responsabila de controlul posturii si miscarii corpului. Citește mai mult

deSport Therapie

8 sedinte de recuperare coloana vertebrala la numai 600 lei

Profita acum de oferta noastra si scapa de durerile de coloana!

La centrul Sport Therapie folosim cea mai noua forma de terapie a coloanei vertebrale care se bazeaza pe activarea si antrenarea muschilor profunzi ai spatelui, asigurand disparitia durerilor si un succes de durata al terapiei, iar exercitiile se fac pe aparate speciale ce ofera permanent feedback vizual, crescand astfel controlul asupra muschilor profunzi, stabilizatori ai coloanei.

Citește mai mult

deSport Therapie

Recuperarea afectiunilor umarului

Umarul este o articulatie complexa, mobila in toate unghiurile de miscare si dotata cu multi receptori. De aceea la diferite afectiuni ale umarului apar senzatii accentuate neplacute de durere, in unele cazuri activitati zilnice uzuale ca imbracatul fiind limitate de durere.

Leziuni degenerative ca sindromul de impingement, frozen shoulder sau traumatice ca luxatii ale capului humeral, rupturi la nivelul coafei rotatorilor sau fracturi, pot fi recuperate rapid si complet daca se incepe cat mai devreme o terapie activa care sa readuca functionalitatea articulatiei, permitand pacientului sa isi reia activitatile obisnuite fara durere.

Recastigarea mobilitatii si functionalitatii umarului se face in centrul nostru pe aparate moderne, care permit inceperea cat mai devreme a recuperarii prin adaptarea setarilor aparatului la limitarile articulatiei.

Terapia pe aparate moderne este completata de teste care identifica sursa afectiunii sau durerii ceea ce asigura succesul de lunga durata al terapiei. 

deSport Therapie

Cum tratam durerile de spate?

Durerile de spate sunt prezente la 80-85% dintre oameni, iar in 10-15% din cazuri devin cronice. Dupa cauza, acestea pot fi nespecifice sau specifice. Cele nespecifice nu au o cauza clara, iar diagnosticul imagistic nu evidentiaza modificari ale structurilor coloanei vertebrale.

Citește mai mult