Blog

deSport Therapie

Ce inseamna terapia moderna a coloanei?

Unde ne indreptam atunci cand avem nevoie de tratament pentru diferite afectiuni ale coloanei?

Trebuie stiut ca tratamentul durerilor de spate se face conform unor linii directoare la nivel national si international, precum si pe baza datelor rezultate prin compararea mai multor studii de specialitate (rewiew-uri).

Citește mai mult

deSport Therapie

Recuperarea dupa proteza de sold

In functie de tehnica de operatie folosita cat si de tipul protezei (partiala, totala, cimentata sau necimentata) schema de recuperare dupa o operatie de sold va fi diferita.

O importanta deosebita in prima faza a recuperarii se va acorda refacerii sistemului senzomotoric, adica a ‘drumului’ de la receptorii aflati in muschi si articulatii, care au fost lezati in timpul operatiei, spre organul central de comanda, cortexul, de unde pleaca informatiile spre musculatura responsabila de controlul posturii si miscarii corpului. Citește mai mult

deSport Therapie

8 sedinte de recuperare coloana vertebrala la numai 600 lei

Profita acum de oferta noastra si scapa de durerile de coloana!

La centrul Sport Therapie folosim cea mai noua forma de terapie a coloanei vertebrale care se bazeaza pe activarea si antrenarea muschilor profunzi ai spatelui, asigurand disparitia durerilor si un succes de durata al terapiei, iar exercitiile se fac pe aparate speciale ce ofera permanent feedback vizual, crescand astfel controlul asupra muschilor profunzi, stabilizatori ai coloanei.

Citește mai mult

deSport Therapie

Recuperarea afectiunilor umarului

Umarul este o articulatie complexa, mobila in toate unghiurile de miscare si dotata cu multi receptori. De aceea la diferite afectiuni ale umarului apar senzatii accentuate neplacute de durere, in unele cazuri activitati zilnice uzuale ca imbracatul fiind limitate de durere.

Leziuni degenerative ca sindromul de impingement, frozen shoulder sau traumatice ca luxatii ale capului humeral, rupturi la nivelul coafei rotatorilor sau fracturi, pot fi recuperate rapid si complet daca se incepe cat mai devreme o terapie activa care sa readuca functionalitatea articulatiei, permitand pacientului sa isi reia activitatile obisnuite fara durere.

Recastigarea mobilitatii si functionalitatii umarului se face in centrul nostru pe aparate moderne, care permit inceperea cat mai devreme a recuperarii prin adaptarea setarilor aparatului la limitarile articulatiei.

Terapia pe aparate moderne este completata de teste care identifica sursa afectiunii sau durerii ceea ce asigura succesul de lunga durata al terapiei. 

deSport Therapie

Cum tratam durerile de spate?

Durerile de spate sunt prezente la 80-85% dintre oameni, iar in 10-15% din cazuri devin cronice. Dupa cauza, acestea pot fi nespecifice sau specifice. Cele nespecifice nu au o cauza clara, iar diagnosticul imagistic nu evidentiaza modificari ale structurilor coloanei vertebrale.

Citește mai mult

deSport Therapie

Durerile lombare la sportivi

Durerile lombare, o cauza des intalnita a diminuarii randamentului unui sportiv.

Descoperirea cauzei durerilor lombare este primul pas spre o eliminare totala si de durata a acestei afectiuni suparatoare. Exista grupe de muschi care preiau socurile provocate de greutatea corpului la fiecare pas sau saritura. Cu atat mai mult, aceste grupe de muschi trebuie sa fie antrenate sa reactioneze foarte rapid cand aterizarea dupa o saritura, pentru ca atunci se produce pe o suprafata instabila asa cum este gheata in cazul patinatorilor.

Citește mai mult

deSport Therapie

Recuperarea si reintegrarea in activitatea sportiva dupa accidentari ale genunchiului

Accidentarile genunchiului fac parte dintre cele mai frecvent intalnite traume la sportivi. Leziunile de menisc, afectiunile ligamentelor incrucisate, leziunile de cartilaj obliga deseori sportivii la pauze lungi, nedorite, urmate de scaderea nivelului performantelor in cariera.
Citește mai mult

deSport Therapie

Aspectul economico-social al afectiunilor coloanei vertebrale

Cresterea timpului petrecut la birou in fata calculatorului a dus in ultimii ani la o crestere cu 30% a oamenilor cu dureri de spate.

Un chestionar al Institutului Robert Koch din anul 1998 a aratat ca durerile de spate constituie cea mai des intalnita durere, inaintea celor de cap, ceafa si umar, la barbati si femei din toate grupele de varsta.

Citește mai mult

deSport Therapie

Anti-dieta: A ne infometa nu inseamna a slabi!

Cati dintre cei ce citesc aceste randuri au incercat pana acum sa slabeasca folosind o anumita dieta? 

Intalnim zi de zi diete minune care promit ca slabim „5 kilograme in 14 zile“ sau „mancand numai X, Y veti slabi (definitiv)”. Trebuie stiut ca cele mai multe diete nu numai ca afecteaza sanatatea ci, mai mult, sunt urmate de o crestere in greutate.

Citește mai mult

deSport Therapie

Paul Sittner, specialistul care s-a intors in tara pentru a-i ajuta pe români sa faca recuperare sportiva la standarde europene

Paul Sittner, specialistul care s-a intors in tara pentru a-i ajuta pe români, a plecat sa studieze stiinta sportului in Germania si a continuat cu o cariera de succes in Leverkusen si Köln.

Paul Sittner s-a intors, dupa 14 ani, in tara natala, ca sa puna la dispozitia noastra experienta acumulata si standardele cele mai inalte din domeniul in care s-a specializat, cel al afectiunilor ortopedice si traumatologiei sportive. Astfel, el a infiintat centrul Sport Therapie, în Bucuresti.
Citește mai mult