Blog

deSport Therapie

Talonetele – o solutie?

 

Ma ajuta intr-adevar talonetele?

Destul de des intalnim pacienti carora le-au fost recomandate talonete.

Pe baza unei analize, numita podometrie, se constata punctele de presiune plantara (in talpa), atat in stand cat si in mers. Astfel se pot constata diferente intre parti cat si eventuale disfunctionalitati in cadrul unui picior. Ca urmare, se prescriu talonete care sa corecteze deficitele constatate.

Ce trebuie sa stim?

Citește mai mult

deSport Therapie

Post kinetoterapeut

Centrul Sport Therapie este o unitate moderna de recuperare medicala, in care se imbina tratamentul afectiunilor ortopedice, incepand cu stadiul postoperator, pana la programe de intretinere corporala si prevenire a accidentarilor pentru sportivi.

Aparatura moderna si materialele de antrenament functional, produse exclusiv in Germania, precum si un concept inovator de recuperare medicala ofera o calitate deosebita a serviciilor prestate in centru.
Pentru perioada urmatoare dorim sa ne extindem activitatea si cautam un/o kinetoterapeut/a dornic sa se integreze in echipa noastra si sa contribuie la implementarea si dezvoltarea conceptului Sport Therapie in domeniul recuperarii medicale.

Candidatul ideal:
– Absolvent al unei institutii de invatamant superior cu specialitatea Kinetoterapie
– Posesor adeverinta libera practica si asigurare malpraxis
– Dispune de cunostinte teoretice si practice despre toate indicatiile ortopedice, degenerative si traumatice.

Citește mai mult

deSport Therapie

PARTENER PENTRU SANATATE PRIN NUTRITIE

Noul nostru partener pentru o viata sanatoasa este Mihai Kovacs. Este certificat în Nutriție Sportivă, Biomecanica Antrenamentelor de Forță, Monitorizarea Antrenamentului prin sisteme GPS prin Sport Science Institute din Africa de Sud. Are 16 ani de experienta dintre care 10 in Africa de Sud la primele echipe de rugby de juniori cu care a câștigat 3 titluri naționale, iar în România a colaborat cu Atletico Madrid Academy, Fcsb Academy și a câștigat cupa României la rugby cu CSM București.

Citește mai mult

deSport Therapie

Alimentatia in timpul COVID-19

In lupta cu coronavirusul cel mai important este un sistem imunitar puternic. Alimentatia este calea cea mai simpla pentru a-l obtine si a pune bariera virusilor si infectiilor.

Citește mai mult

deSport Therapie

Tipps pentru exercitiile de acasa

Exista o multitudine de exercitii pe canalele online, pentru toate grupele musculare. Intalnim exercitii “care te scapa de”, exercitii care “te ajuta la” etc. Dificultatea consta in a alege din acest imens pool de exercitii pe cele care ne fac bine. Vestea buna este ca aceeasi dificultate o are si un personal trainer, atunci cand alege exercitiul potrivit pentru clientul sau, nu numai omul de rand. Citește mai mult

deSport Therapie

Oferta doamne si domnisoare

Pentru ca luna martie este considerata luna doamnelor, Centrul Sport Therapie ofera 30% Citește mai mult

deSport Therapie

Leziunile de cartilaj ale articulatiei genunchiului (2)

Cum sunt diagnosticate leziunile de cartilaj?

O prima metoda de diagnostic o reprezinta o radiografie in pozitie stand, in care nu se vede direct cartilajul dar in care, la leziuni mai mari de cartilaj, spatiul intraarticular apare micsorat, sub incarcarea greutatii corporale.

Analiza RMN este metoda in care, spre deosebire de radiografie, cartilajul se poate vedea direct si aprecia exact gravitatea leziunii.
Citește mai mult

deSport Therapie

Leziunile de cartilaj ale articulatiei genunchiului (1)

In articulatia genunchiului cartilajul acopera partea superioara a tibiei, partea inferioara a femurului si partea posterioara a rotulei.

In stare intacta cartilajul are o grosime de 2-8 cm. Trebuie stiut ca, pe masura inaintarii in varsta, cartilajul se subtiaza. De asemenea, alti factori pot duce la lezarea prematura a cartilajului, cum ar fi o axa asimetrica in articulatie ca la picior in X (genu valgum) sau O (genu varum), precum si o instabilitate cronica in articulatie.

Citește mai mult

deSport Therapie

Terapia moderna a coloanei – ce spun studiile

Cine se confrunta cu dureri de spate sau alte afectiuni ale coloanei este pus astazi in fata multor variante de tratament din care, ca nespecialist, ii este greu sa aleaga varianta potrivita care il scapa de probleme.

Ne propunem sa facem o prezentare a rezultatelor studiilor privind terapia coloanei, precum si o abordare moderna de tratament, pentru o mai buna informare a celor interesati. 

Trebuie stiut ca tratamentul durerilor de spate se face conform unor linii directoare la nivel national si international, precum si pe baza datelor rezultate prin compararea mai multor studii de specialitate (review-uri).

Citește mai mult

deSport Therapie

Recuperarea dupa proteza de sold

In functie de tehnica de operatie folosita cat si de tipul protezei (partiala, totala, cimentata sau necimentata) schema de recuperare dupa o operatie de sold va fi diferita.

O importanta deosebita in prima faza a recuperarii se va acorda refacerii sistemului senzomotoric, adica a ‘drumului’ de la receptorii aflati in muschi si articulatii, care au fost lezati in timpul operatiei, spre organul central de comanda, cortexul, de unde pleaca informatiile spre musculatura responsabila de controlul posturii si miscarii corpului. Citește mai mult