Sportivi

Centrul Sport Therapie va ofera posibilitatea sa va imbunatatiti performantele sportive printr-un antrenament complet fara riscul unei accidentari.

Testele initiale Functional Movement Screen (FMS) descopera asimetrii si deficite ale sistemului musculo-articular, fiind folosite de cluburi de renume (Bayern, Chelsea) pentru a evalua riscul de accidentare al sportivilor proprii. Prin eliminarea factorilor limitatori ai performantei va veti imbunatati rezultatele in sportul practicat, indiferent daca sunteti sportivi amatori sau profesionisti.

Testul Aeroscan ofera date exacte despre metabolismul energetic prin analiza aerului respirat, fiind cea mai buna metoda pe plan mondial de planificare a unui antrenament de rezistenta. Sedintele de antrenament vor putea fi planificate exact in functie de scopul avut (competitie, regenerare) dupa o metoda folosita pana nu demult numai in laboratoarele de medicina sportiva.

Testele Return to Activity va ofera posibilitatea sa reincepeti sigur antrenamentul dupa o accidentare, evaluand obiectiv, dupa un algoritm folosit international, stadiul de recuperare atins si momentul potrivit de reintegrare in competitie. Testele sunt folosite de sportivi profesionisti din nationalele de fotbal ale Germaniei, Italiei etc.

Aparatul VACUMED face posibila o regenerare musculara mai rapida dupa antrenament sau competitie si accelereaza procesul de recuperare dupa o accidentare.

Pe baza testelor efectuate in centrul nostru putem elabora planuri individuale de prevenire a accidentarilor precum si planuri de exercitii corective care inlatura deficitele sistemului musculo-articular.

Dotarea centrului nostru face posibil un antrenament complet, cardio, pe aparate si functional.

Antrenamentul functional se desfasoara cu materiale moderne: Jungle Gym, Extreme Core Trainer, Power Cube, Battle Rope, Soft Plyo Box, Climbing Rope, Slide, Roll-out, antrenamentul putand fi executat in circuit (Intervall Timer).

Antrenamentul cardio se efectueaza cu controlul frecventei cardiace, in afara de Aeroscan, ergometrele fiind dotate si cu alte teste de efort (Power Work Capacity –PWC), precum si cu programe de antrenament.