Arhivă categorie Recuperare

deSport Therapie

Aspectul economico-social al afectiunilor coloanei vertebrale

Cresterea timpului petrecut la birou in fata calculatorului a dus in ultimii ani la o crestere cu 30% a oamenilor cu dureri de spate.

Un chestionar al Institutului Robert Koch din anul 1998 a aratat ca durerile de spate constituie cea mai des intalnita durere, inaintea celor de cap, ceafa si umar, la barbati si femei din toate grupele de varsta.

Citește mai mult

deSport Therapie

Ce este febra musculara si cum o poti trata

Ani la rand s-a crezut ca febra musculara este o consecinta a producerii in exces de acid lactic in muschi, ca urmare a unor eforturi foarte intense. Cresterea excesiva de acid lactic depaseste capacitatea muschiului de a-l descompune si elimina, acesta intoxicand celula musculara si impiedicand continuarea efortului.

Astazi este dovedit ca febra musculara este produsa de fapt de microrupturi in cele mai mici structuri contractile din interiorul fibrei musculare. Citește mai mult

deSport Therapie

Abonamente fitness medical

Abonamentele includ o consultatie, un plan de antrenament cu exercitii personalizate si un numar nelimitat de sedinte de antrenament de intretinere/slabire cu aparatura medicala moderna pe o perioada determinata de timp, de 1 luna sau 3 luni.
Citește mai mult

deSport Therapie

Abonamente multifunctionale

Abonamentele multifunctionale includ o consultatie, un plan de terapie cu exercitii personalizate si un numar nelimitat de sedinte de terapie/antrenament cu aparatura medicala moderna, produsa exclusiv in Germania.
Citește mai mult

deSport Therapie

Scapa acum de durerile de spate

Intr-o sedinta gratuita afli cum sa scapi de durerile de spate !
Muschii profunzi ai spatelui asigura controlul fiecarei vertebre si mentin discurile intr-o zona neutra, sigura, ferindu-le de solicitari gresite care pot duce la hernii de disc sau alte afectiuni ale coloanei.
Aparatele de ultima generatie din centrul Sport Therapie permit vizualizarea miscarii de catre pacient si activarea muschilor profunzi ai spatelui, adevaratii stabilizatori ai coloanei vertebrale.

deSport Therapie

Dureri de spate

Scapa acum de durerile de spate cu aparate de ultima generatie care asigura stabilitatea fiecarui segment al coloanei vertebrale!
Stabilitatea coloanei vertebrale este oferita de muschi mici, profunzi, cu insertia direct pe coloana. Exercitiile clasice dezvolta doar muschii de suprafata ai spatelui, care nu ofera stabilitate coloanei vertebrale.
La pacientii cu dureri de spate muschii profunzi intra mai tarziu in actiune decat la persoanele fara probleme de coloana. Cercetatorii australieni au dovedit stiintific ca M. transversus abdominis si M. multifidus sunt muschii care prin activitatea lor pastreaza coloana in pozitie neutra si feresc discurile intervetebrale de solicitari care pot duce la lezarea lor. Prin activitatea statica de la birou acesti muschi “uita” sa lucreze, provocand instabilitatea coloanei si dureri din ce in ce mai accentuate.
La Centrul Sport Therapie stimulezi acesti muschi profunzi prin aparate medicale de ultima generatie, care asigura stabilizarea segmentara a coloanei si astfel, eliminarea durerilor de spate.
Programari la 0799593216.

deSport Therapie

Aeroscan

Testul Aeroscan masoara metabolismul energetic individual folosind principiul calorimetriei indirecte. Spre deosebire de calorimetria directa care masoara cantitatea de caldura eliberata de organism in camere izolate termic, fiind foarte costisitoare de aplicat, calorimetria indirecta masoara energia produsa de organism prin calculul cantitatii de O2 consumata.

Metabolismul energetic poate fi calculat cunoscandu-se echivalentul caloric al alimentelor consumate (in Europa 20,2 kJ (4,83 kcal) pe litru de O2 consumat sau prin intermediul coeficientului respirator RQ.

Coeficientul respirator RQ reprezinta raportul dintre cantitatea de CO2 eliberata si cantitatea de O2 consumata. Testul Aeroscan masoara printr-un senzor cantitatea de CO2 eliberata si cantitatea de O2 consumata. Cunoscand valorile RQ pentru substantele nutritive (1,0 pentru glucide, 0,7 pentru lipide, 0,85 pentru proteine), testul Aeroscan arata in timp real ce substrat energetic este folosit in timpul efortului (glucide sau lipide, proteinele fiind scoase din calcul din cauza rolului nesemnificativ in metabolismul energetic). Prin aceasta Aeroscan are aplicabilitate atat la sportivi, in stabilirea planurilor individuale de antrenament cat si la cei care doresc sa slabeasca, aratand intervalele in care arderea grasimilor este maxima.