Servicii

Centrul Sport Therapie ofera servicii complete de recuperare medicala ortopedica si sportiva precum si programe speciale pentru sportivi (testari, programe de prevenire a accidentarilor, antrenament functional).

Pacientii cu afectiuni ale membrelor inferioare (genunchi, sold) pot incepe recuperarea foarte devreme dupa traumatism, bicicletele ergonomice fiind adaptate mobilitatii reduse in articulatie.

Aparatele speciale pentru tratarea afectiunilor coloanei vertebrale si ale durerilor de spate permit stabilizarea segmentara a coloanei lombare conform ultimelor studii de cercetare privind terapia coloanei, pacientii putand urmari miscarea proprie pe ecranul aparatelor.

Sportivii beneficiaza de teste speciale pentru prevenirea accidentarilor, (Functional Movement Screen – FMS), teste folosite de sportivi si cluburi profesioniste ca de ex. Bayern München, Chelsea, AS Roma. Sportivii primesc un raport cu deficitele musculo-articulare constatate precum si un program de exercitii corective.

Testul Aeroscan este cea mai buna metoda pe plan mondial de a afla date exacte despre arderile metabolice in timpul efortului. Sportivii afla intervalul optim de antrenament in functie de scopul avut (regenerare, pregatire competitie, slabire) pe baza analizei arderilor de grasimi si carbohidrati la diferite trepte de efort.

Sportivii care revin dupa o accidentare beneficiaza de testele Return-to-Activity, un algoritm de teste folosit la cluburi profesioniste ca Bayern München, nationala de fotbal a Germaniei etc, care arata stadiul recuperarii si permit adaptarea planului de antrenament la starea actuala.

Pentru antrenamentul functional dispunem de cele mai moderne materiale (Battle Ropes, Soft Plyo Box, Climbing Rope s.a.), antrenamentul putand fi executat in circuit . Inainte de inceperea programului de antrenament functional vor fi efectuate teste pentru a corecta eventuale deficite si a elimina riscul unei accidentari. Exercitiile functionale le folosim si pentru prevenirea sau recuperarea unor afectiuni ortopedice si sportive.

Antrenamentul cardio se efectueaza cu controlul frecventei cardiace, in afara de Aeroscan, ergometrele fiind dotate cu teste ale frecventei cardiace la efort (Physical Work Capacity –PWC), precum si cu programe de antrenament.

Aparatul Vacumed il folosim pentru regenerarea musculara mai rapida a sportivilor precum si in recuperarea post-traumatica (entorse, luxatii, intinderi sau rupturi ligamentare sau musculare) si postoperatorie (resorbirea edemelor).

Eficienta aparatului Vacumed este crescuta prin folosirea aparatului de drenaj limfatic Hydroven12 care regleaza optimal circulatia limfatica.