Prevenire

Prevenirea are ca scop evitarea aparitiei afectiunilor degenerative ale sistemului musculo-articular, cat si descoperirea si inlaturarea unui potential risc de accidentare la sportivi.

Pe baza unor teste recunoscute pe plan mondial (Functional Movement Screen) detectam limitari ale miscarilor functionale, dezechilibre si asimetrii musculare care pe termen lung, mai ales in sport, pot constitui un potential risc de accidentare.

Dupa inlaturarea prin exercitii corective a deficientelor constatate, urmarim stabilizarea anumitor grupe musculare implicate direct in controlul si preluarea fortelor care actioneaza asupra articulatiilor, atat in activitati statice (statul la birou), cat mai ales in miscari dinamice, cum ar fi cele din activitatile sportive (alergare, jocuri sportive).

De asemenea, pentru sportivii amatori si profesionisti se pot alcatui programe speciale de prevenire a accidentarilor (ruptura ligamentelor incrucisate genunchi, hernia sportivului etc.).

E4A9590 scaled
E4A9611 scaled
E4A9568 scaled
E4A9561 scaled

In cadrul acestor programe utilizam exercitii din antrenamentul senzomotoric – reeducarea echilibrului deficitar dupa o accidentare, crescand stabilitatea statica si dinamica in efort, precum si din antrenamentul pliometric – exercitii care simuleaza franari, schimbari de directie, sarituri, miscari frecvente in sport.

Dotarea centrului nostru face posibil un antrenament complet, cardio, pe aparate si functional.

Antrenamentul functional se desfasoara cu materiale moderne: Jungle Gym, Extreme Core Trainer, Power Cube, Battle Rope, Soft Plyo Box, Climbing Rope, Slide, Roll-out, antrenamentul putand fi executat in circuit (Intervall Timer).