Analiza alergarii Motion Metrix

Motto: Arta terapeutului nu consta in a citi ce a masurat un aparat, ci in a gasi cauzele deficitelor constatate si mai ales, in a corecta aceste deficte.

De ce sa faci o analiza a alergarii? 

Astazi tehnologia ne ajuta intr-un mod simplu sa stim exact cati pasi am facut intr-o zi. Tot mai multi oameni se uita bucurosi la sfarsitul zilei sa vada cate mii de pasi au facut in acea zi.

Dar, daca fiecare pas ascunde o miscare incorecta, nesesizata cu ochiul liber, atunci riscul de a aparea consecinte nedorite ca dureri cronice de spate, dureri de cap, dureri nespecifice de genunchi pana la uzura prematura a cartilajului articular, creste cu fiecare pas facut.

Cei care alearga in timpul liber sunt cu atat mai expusi acestor riscuri deoarece, pe o parte, socurile asupra sistemului musculo-articular sunt mult mai mari iar, pe de alta parte, este logic ca cine nu merge corect nici nu va alerga corect.

Provocarea consta atat in gasirea cauzelor acestor deficite cat mai ales in corectarea lor. De aceea Sport Therapie a conceput pachete pentru fiecare categorie de doritori sa afle daca prezinta riscuri de a dezvolta afectiuni ortopedice in urma mersului sau alergarii.

Prin analiza video 3D Motion Metrix oferim clientilor nostri atat inregistrarea 3D a mersului si alergarii, completata de recomandari si exercitii de corectare a deficitelor constatate.

Analiza alergare Motion Metrix cuprinde:

  • Consultatie – anamneza si investigatie clinica
  • Analiza video 3D a mersului cu inregistrarea parametrilor de mers (stride variability, cadence, stand phase etc.) si deviatiile de la norma in fiecare articulatie a aparatului locomotor
  • Analiza video 3D a alergarii, in care se inregistreaza multipli parametri de alergare (Running Economy, Elastic Exchange, Joint Loading, Cadence strides/min etc.), profilul de alergator ( Eco Sprinter, Quick Stepper, Long rider etc). momentul fortei in fiecare articulatie si alti parametri esentiali pentru performanta
  • Se primeste raport detaliat conform analizei video 3D cu parametri inregistrati

Analiza alergare Motion Metrix Premium cuprinde, suplimentar:

  • Analiza mers conform Observational Gait Instructor Group (OGIG), lider mondial in cercetarea si corectarea deficientelor de mers, analiza in detaliu a fiecareia din cele 8 faze de mers, pentru o acuratete a diagnosticului.
  • Analiza neuro-musculo-articulara (60 min) cuprinde testarea functionala a intregului sistem musculo-articular, coordonare (echilibru) si testarea capacitatii functionale si totale pulmonare.

Se primeste:

  • Raport Analiza alergare Motion Metrix.
  • Raport analiza neuro-musculo-articulara, cu recomandari de corectare a deficitelor constatate.