Recuperare

Centrul Sport Therapie aplica un concept dinamic, modern, de recuperare medicala care imbina terapia pe aparatura de ultima generatie cu cele mai moderne exercitii de antrenament functional adaptate individual la starea medicala a pacientului.

Setarile aparatelor de terapie medicala permit recuperarea din prima faza de vindecare (ergometre cu pedale reglabile, ergometru pentru brate) pana la faza antrenamentului de performanta.

Tratam cauza si nu efectul! Cauza unei afectiuni este determinata conform principiului “joint by joint”, prin investigarea segmentelor invecinate, unde poate exista un deficit de mobilitate sau stabilitate care, in timp, poate cauza un dezechilibru ce genereaza o afectiune.

Planurile de terapie se concep pe baza unor teste si evaluari initiale continuate de teste intermediare pentru a verifica permanent progresul recuperarii si a adapta exercitiile.

In paralel cu recuperarea specifica unei afectiuni lucram pentru cresterea rezistentei locale si generale care ajuta la accelerarea vindecarii prin stimularea metabolismului si imbunatatirea conditiei fizice necesare activitatilor zilnice (mers, activitati profesionale).