Fitness

In Centrul Sport Therapie introducem conceptul de fitness medical, eficienta antrenamentului si riscul de accidentare fiind evaluate inca de la prima sedinta efectuata.

  • Planurile de antrenament se elaboreaza pe baza unor evaluari initiale similare celor din sportul profesionist (Functional Movement Screen, Aeroscan).
  • Antrenamentul functional se desfasoara cu materiale moderne: Jungle Gym, Extreme Core Trainer, Power Cube, Battle Rope, Soft Plyo Box, Climbing Rope, Slide, Roll-out. Testele FMS arata inainte de inceperea programului deficitele de mobilitate sau stabilitate articulara care trebuie corectate pentru a se evita solicitarea gresita a corpului in timpul exercitiilor.
E4A9890 scaled
E4A9936 scaled
E4A9561 scaled
E4A9698 scaled
  • Antrenamentul cardio se desfasoara pe aparate din noua generatie Assault Air Bike, aparate care permit lucrul simultan al picioarelor si bratelor. Prin testul Aeroscan se determina intensitatea individuala de antrenament, obtinand rezultate maxime conform cu obiectivul propus (fitness, slabire, performanta).
  • Antrenamentul cardio se efectueaza cu controlul frecventei cardiace, in afara de Aeroscan, ergometrele fiind dotate si cu alte teste de efort (Physical Work Capacity –PWC), precum si cu programe de antrenament.
  • Pentru a eficientiza antrenamentul si a beneficia la maxim de timpul alocat antrenamentului, antrenamentul se poate desfasura in tip circuit (Interval Timer).