Return to Sport / Return to Activity

Return to Sport

Se adreseaza persoanelor care doresc sa reinceapa activitatea sportiva dupa un traumatism sau operatie, fara riscul unei reaccidentari. Cuprinde teste la finalul fiecarei etape de recuperare, care arata obiectiv nivelul de solicitare permis in antrenament.

Dupa absolvirea unui test i se comunica sportivului ce tip de efort are voie sa faca, de ex. este permis jogging dar nu sporturi cu miscari stop-and-go, ca squash, fotbal. Stimulul de antrenament este adaptat la posibilitatile din acel moment ale sportivului, eliminand riscul unei suprasolicitari a regiunii lezate.

Testele sunt diferentiate in functie de locul afectiunii suferite: membre inferioare (genunchi, glezna, sold), coloana vertebrala, membre superioare (umar, cot, mana).

Testele sunt cele folosite in reintegrarea in antrenament dupa accidentari a sportivilor de inalta performanta, de la cluburi ca Bayern München, FC Köln, Bayer Leverkusen, sportivi din NBA, NHL.


 

Return to Activity

Se adreseaza persoanelor care se afla in procesul de recuperare. Return to Activity cuprinde o succesiune de teste care insotesc pacientul de la o etapa la alta in procesul de vindecare.Testele de etapa arata in mod obiectiv stadiul de vindecare si permit adaptarea exercitiilor la capacitatea din acel moment a pacientului.

Beneficii:

  • creste eficienta procesului de recuperare
  • eliminarea riscurilor la cresterea intensitatii efortului
  • stimuli adaptati permanent la stadiul de vindecare al pacientului

Pentru maximizarea eficientei recuperarii, testele sunt diferentiate in functie de locul afectiunii: membre inferioare (genunchi, glezna, sold), coloana vertebrala, membre superioare (umar, cot, mana).

 

E4A9874 scaled