Functional Movement Screen FMS

7 teste pentru analiza functionala completa a sistemului musculo-articular.
Sistem international de testare, cu scoring standardizat.

Rezultatele pot fi interpretate de orice expert FMS din lume, care poate prescrie un plan de antrenament pe baza scoringului obtinut.
La finalul testarii se primeste raport cu analiza completa a sistemului musculo-articular si recomandari pentru corectarea deficitelor constatate.

Testele se recomanda persoanelor fara dureri, care doresc sa isi evalueze functionalitatea intregului sistem musculo-articular, flexibilitate, mobilitate, stabilitate, asimetrii musculo articulare si doresc sa previna aparitia unor consecinte neplacute prin practicarea sportului.

Testarea nu necesita efort din partea persoanei testate, in ziua testarii se poate desfasura o activitate normala zilnica sau sportiva.

Avand ca intentie prevenirea accidentarilor, dar si cresterea performantei sportive prin inlaturarea factorilor limitatori ai miscarii, testele FMS sunt recomandate pentru:

  • copiii care incep o activitate sportiva;
  • sportivii amatori, care fac jogging sau care participa la maratoane, triatloane etc;
  • sportivii de performanta;
  • persoane aflate in faza de recuperare medicala, in urma unor accidentari.

Studii recente au aratat ca asimetriile si disfunctionalitatile aparatului locomotor pot creste cu pana la 3,5% riscul de accidentare!  In plus, deficitele necorectate creeaza in timp mecanisme de compensare la nivelul aparatului locomotor, suprasolicitand articulatii sau muschi din zone invecinate celei cu probleme, care pot cauza diferite afectiuni asociate.

E4A0068 scaled
E4A0070 scaled
E4A0084 scaled
E4A0092 scaled

Beneficii pentru loturi de sportivi

Testele sunt folosite de cluburi de inalta performanta ca Bayern München, Chelsea Londra, AS Roma, selectionatele nationale de fotbal ale Germaniei, Braziliei, Portugaliei, echipe de baschet din NBA, echipa nationala de gimnastica a USA, pentru a evalua riscul de accidentare al sportivilor proprii si a elimina prin exercitii corective acest risc.

Se poate face programare intr-o zi pentru tot lotul de sportivi.

In ziua testelor se poate face antrenament normal, capacitatea fizica a sportivului nefiind afectata in nici un fel.

Timpul necesar este de o ora pentru o grupa de 4-5 sportivi.