Durerile lombare la sportivi

dureri lombare sportivi

Durerile lombare, o cauza des intalnita a diminuarii randamentului unui sportiv.

Descoperirea cauzei durerilor lombare este primul pas spre o eliminare totala si de durata a acestei afectiuni suparatoare. Exista grupe de muschi care preiau socurile provocate de greutatea corpului la fiecare pas sau saritura. Cu atat mai mult, aceste grupe de muschi trebuie sa fie antrenate sa reactioneze foarte rapid cand aterizarea dupa o saritura, pentru ca atunci se produce pe o suprafata instabila asa cum este gheata in cazul patinatorilor.

In acest caz, muschii trebuie sa asigure pastrarea coloanei in zona neutra, fara risc de leziune a discurilor intervetebrale la miscarile de rotatie specifice patinajului.

Reactia intarziata a anumitor grupe de muschi poate fi insotita de prezenta unor deficite de mobilitate articulara sau flexibilitate musculara care, neobservate cu ochiul liber, suplimenteaza socul in coloana lombara si favorizeaza astfel aparitia durerilor sau, mai grav, a leziunilor discurilor intervetebrale.

Abordarea complexa a tratarii durerilor lombare, plecand de la descoperirea si inlaturarea cauzelor durerilor, continuand cu antrenarea specifica a musculaturii stabilizatoare a coloanei, asigura eliminarea totala a durerilor si practicarea in cele mai bune conditii a sportului preferat.

In conceptul Sport Therapie se incepe cu identificarea cauzelor durerilor si se continua cu antrenarea musculaturii profunde, stabilizatoare, a coloanei. Acest lucru asigura succesul in tratarea si prevenirea durerilor lombare la sportivi.

Vrei sa afli mai multe despre conceptul nostru? 

Fa-ne o vizita o vizita la centrul Sport Therapie din Bucuresti, Gramont. nr 38.