Recuperarea si reintegrarea in activitatea sportiva dupa accidentari ale genunchiului

recuperare sportiva

Accidentarile genunchiului fac parte dintre cele mai frecvent intalnite traume la sportivi. Leziunile de menisc, afectiunile ligamentelor incrucisate, leziunile de cartilaj obliga deseori sportivii la pauze lungi, nedorite, urmate de scaderea nivelului performantelor in cariera.

Reinceperea activitatii normale de performanta presupune un proces de recuperare in etape bine structurate. Trecerea de la o etapa la alta se face dupa testari intermediare care arata potentialul de moment al sportivului accidentat. La baschetbalisti o accidentare a genunchiului poate fi favorizata de lungimea mai mare a membrelor inferioare, care actioneaza ca niste parghii de forta asupra articulatiei.

Inlaturarea factorilor de risc, antrenarea izolata si, mai tarziu, in sistem a musculaturii care asigura stabilitatea articulatiei genunchiului, completata de antrenarea in conditii dinamice specifice sportului practicat fac parte din conceptul nostru pentru recuperarea totala a accidentarilor genunchiului si in acelasi timp, prevenirea reaccidentarilor viitoare.

Sportivii beneficiaza in centrul nostru de conditii optime de recuperare si reintegrarea in activitatea sportiva dupa accidentari ale genunchiului.